Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Szef kuchni Dan Churchill w Chris Hemsworth ujawnia ulubione potrawy gwiazd

Szef kuchni Dan Churchill w Chris Hemsworth ujawnia ulubione potrawy gwiazd

Shania O’Brien dla Daily Mail Australia

09:36 23 kwietnia 2023 Zaktualizowano o 09:45 23 kwietnia 2023

  • Dan Churchill ściśle współpracuje z Chrisem Hemsworthem nad aplikacją fitness „Centr”
  • Do ulubionych dań gwiazdy należą koktajle ze steków i bananów

Zaufany osobisty szef kuchni Chrisa Hemswortha ujawnił, co naprawdę je gwiazdor, przygotowując się do występu na dużym ekranie.

Aktor Thora zużywa około 4500 kalorii dziennie, przygotowując się do swoich pełnych akcji ról, które zwykle składają się z dziesięciu 450-kalorycznych posiłków.

A według Dana Churchilla, szefa kuchni stojącego za przebojową aplikacją fitness Centr Chrisa Hemswortha, nie boi się poświęcić smaku, aby „wykonać swoją pracę”.

Australijski szef kuchni pracował z gwiazdą Marvela przez trzy lata, a także gotował z wieloma innymi wielkimi gwiazdami, takimi jak Blake Lively i Drew Barrymore.

W 2019 roku szef kuchni znalazł się na liście magazynu Forbes dla osób poniżej 30. roku życia.

Ujawnił, że ulubione posiłki Chrisa to stek, potrawy na bazie ryżu, brokuły, kurczak i bananowy koktajl proteinowy.

„Chris jest niesamowitym ambasadorem w Australii i cieszę się, że mogę z nim pracować” — powiedział Dan.

Dana Churchilla [pictured] Pracowała z gwiazdą Marvela od trzech lat, a także gotowała z wieloma innymi wielkimi gwiazdami, takimi jak Blake Lively i Drew Barrymore.
Australijski szef kuchni, który stworzył przebojową aplikację fitness Chrisa Hemswortha, podzielił się sekretami żywieniowymi aktora i ujawnił, w jaki sposób australijscy szefowie kuchni mogą w pełni wykorzystać swoje codzienne posiłki.

„Chris naprawdę jest wielkim facetem o złotym sercu” – dodał australijski szef kuchni.

Daje przykład, jest naprawdę fajnym facetem i jest tak blisko.

Dan jest odpowiedzialny za przepisy, dodatkowe treningi i wyzwania w aplikacji Chrisa, co oznacza, że ​​obaj mężczyźni ściśle ze sobą współpracują.

„Chris to naprawdę dobry facet i nie jest tylko twarzą – jest bardzo zaangażowany w Centr i chce przewodzić drużynie”.

Dan ujawnił, że trenując do filmów takich jak Thor i Extraction, Chris zwykle zjada dziesięć posiłków z 450 kaloriami na danie.

„Jednym z napojów Chrisa jest koktajl proteinowy z bananem, daktylami, mlekiem migdałowym i gałką białka” – ujawnił w filmie dla Centr.

READ  Szalony na polskie produkcje telewizyjne Valorante Champions 2021
Kris zwykle spożywa 4500 kalorii dziennie, kiedy trenuje do filmów akcji, których potrzebuje w szczytowym momencie, ulubione posiłki Krisa to stek, dania na bazie ryżu z brokułami, koktajl proteinowy z kurczakiem i bananem

„Dotrzymywanie harmonogramu Chrisa wymaga dużo dyscypliny – często trzeba poświęcić smak i smak, aby wykonać zadanie” – powiedział szef kuchni FEMAIL.

Dan ma obsesję na punkcie jedzenia i fitnessu, co czyni go idealnym zespołem.

Ma tytuł magistra nauk o ćwiczeniach fizycznych i zwrócił się ku sztuce kulinarnej, gdy zdał sobie sprawę, że może dzielić głębszą więź z ludźmi i mieć większy wpływ na świat poprzez jedzenie.

„Ta branża ma wiele aspektów i każdego dnia stale się rozwija” – powiedział.

„Bycie szefem kuchni w przestrzeni medialnej naprawdę mnie ekscytuje – uwielbiam rozmawiać bezpośrednio z tysiącami ludzi o ich zdrowiu, ich planecie i tym, co jest dla nich dobre”.

Dan ujawnił, że trenując do filmów takich jak Thor i Extraction, Chris zwykle zjada dziesięć posiłków z 450 kaloriami na danie.
Dan jest dyrektorem kreatywnym ds. gotowania w aplikacji „Centr” Chrisa Hemswortha i odpowiada za przepisy, dodatkowe treningi i wyzwania

Dan jest bardzo postępowym wegetarianinem i przyznał, że nigdy nie interesował się smażonymi potrawami.

Opowiadał się również za mlekiem „OMG” profesjonalnego krykieta Steve’a Smitha – które jest wolne od sztucznych olejów z nasion.

„Mleko owsiane OMG jest moim ulubionym, jeśli chodzi o gotowanie i koktajle proteinowe” – powiedział. „Oleje z nasion mają negatywny wpływ na twoje zdrowie, więc trzymam się od nich z daleka”.

Wiadomo, że oleje z nasion są toksyczne dla ludzkiego organizmu, ponieważ przyczyniają się do braku równowagi w stosunku omega-3 do omega-6, co może prowadzić do ciężkiego stanu zapalnego.

Zwykły dzień Dana na talerzu

Pierwsza rzecz (05:15) – Dojrzała kawa

Przedtreningówka (06:00) – Angielska muffinka z miodem i bananem lub shake proteinowy z czekoladą i bananem

Śniadanie (08:00) – Płatki owsiane z masłem orzechowym i domowym dżemem z jagód chia

Obiad (12:30) Tajska owsianka z zielonym curry i ryżem

Przekąska (15:00) – Tost z awokado

Kolacja (19:30) Ziemisty sos ze słodkich ziemniaków z grillowanym kurczakiem

Dan podzielił się także swoimi najlepszymi wskazówkami dla domowych kucharzy i największymi błędami, jakie ludzie popełniają w kuchni.

READ  Nominacja do Oscara Andrei Riseborough potwierdzona po przeglądzie Akademii | Andrea Riseborough

„Wielkim błędem popełnianym przez domowych kucharzy jest zbyt szybkie dodawanie soli. Na przykład, jeśli robisz zupę lub coś z sosem, twoje danie będzie się koncentrować w miarę odparowywania płynu – a wtedy możesz sprawić, że będzie zbyt słone.

Szef kuchni używa rozdrobnionego tofu zamiast nabiału do swojego sosu bez laktozy.

Tofu jest niesamowite, kremowe i bogate w białko. Używam go do robienia makaronu z serem i aioli przez cały czas.

Dan zasugerował również ucieranie czosnku na pastę przed gotowaniem.

W ten sposób możesz wydobyć więcej smaku, a proces wyekstrahuje wszystkie dodatkowe oleje.

Jedną z najważniejszych wskazówek Dana jest włączenie większej ilości soku z cytryny do gotowania.

„Nie śpij na lemoniadzie” – powiedział szef kuchni. „Jeśli sól wydobywa smak, kwas sprawia, że ​​się klei”.

Dodał: „Jeśli zaproszeniem na imprezę jest sól – lemoniada jest DJ-em”.

„Zawsze należy dodawać czosnek na patelnię przed olejem” – powiedział szef kuchni w swojej ostatniej wskazówce.

„Zrobienie tego na średnim ogniu zapewni lepsze wnikanie czosnku w olej”.

Jak zrobić zielone curry owsiane Dana

składniki:

2 łyżki awokado lub oliwy z oliwek

1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki

1 łodyga imbiru, pokrojona w plasterki

3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki

1 długa czerwona papryka, cienko pokrojona

OMG pół szklanki mleka

2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu

1 cukinia pokrojona w plastry

Szklanka kiełków fasoli

2 łyżki zielonej pasty curry

1 szklanka bulionu z kurczaka

Sok z 1 cytryny

400 g udek z kurczaka bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę

droga:

  • Dodaj olej do dużego rondla na średnim ogniu i karmelizuj cebulę, czosnek, imbir i chilli ze szczyptą soli przez 4-5 minut lub do momentu, aż będą miękkie i lekko złociste.
  • Usuń gotowanie z patelni za pomocą mleka OMG i gotuj powstały sos, aż osiągnie kremową konsystencję
  • Jeśli pociągniesz szpatułkę w linii prostej, powinna odsłonić dno patelni, a sos powoli wróci do płaszcza (ma to na celu sprawdzenie konsystencji)
  • Wymieszaj kurczaka i pozostaw sos na 4 minuty
  • Wymieszaj pastę curry, bulion i cukinię i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut
  • Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i czarnym pieprzem.
  • Aby podać łyżkę ryżu, popij go curry i udekoruj kiełkami fasoli, kolendrą, chili i tajską bazylią.
READ  Meghan Markle „Więc chciała być gościem w urodziny Obamy”, mówi królewski ekspert