Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Żywność ultraprzetworzona, adaptacja metaboliczna wśród nowych badań w żywieniu 2023

Żywność ultraprzetworzona, adaptacja metaboliczna wśród nowych badań w żywieniu 2023

18 lipca 2023 r

Obejrzyj 12 minut


Ujawnienia: Twellman jest dyrektorem ds. wiedzy Amerykańskiego Towarzystwa Dietetycznego.

Nie mogliśmy przetworzyć Twojego żądania. Spróbuj ponownie później. Jeśli ten problem nadal występuje, skontaktuj się z obsługą [email protected].

Tegoroczne sesje i doroczne spotkania American Society for Scientific Nutrition odbędą się osobiście w Bostonie w dniach 22-25 lipca.

Gwen Twellman, Dyrektor ds. wiedzy Amerykańskiego Stowarzyszenia Dietetycznego powiedział Healio, że w konferencji weźmie udział ponad 3000 pracowników służby zdrowia i przemysłu, co czyni ją „wyjątkową”.

„Naprawdę przyciągamy interdyscyplinarną publiczność z całego świata” — powiedział Twellman. „Uważamy, że wszystkie te głosy muszą zostać wysłuchane, aby promować odżywianie oparte na dowodach”.

Twellman podkreślił również kilka sesji, które obejmą „gamę wszystkich tematów pod parasolem odżywiania”.

„Mamy sesję na temat ultra przetworzonej żywności” – powiedział Twellman. „To trudny temat. Wiemy, że ograniczenie tych pokarmów może prowadzić do niezaspokojonego spożycia kluczowych składników odżywczych i prawdopodobnie niższej jakości diety, dlatego musimy wiedzieć więcej na ten temat”.

Inne dyskusje obejmują badania nad możliwym genetycznym podłożem preferencji żywieniowych, antagonistyczną współpracę w zakresie adaptacji metabolicznej oraz ogólne obawy dotyczące wpływu kwasu linolowego i zaleceń dotyczących włączania go do diety.

„Naprawdę myślę, że nowa nauka, która zostanie zaprezentowana na spotkaniu, będzie naprawdę ekscytująca” – powiedział Twellman.