Szef kuchni gwiazd telewizji Rick Stein szczerze podzielił się swoimi przemyśleniami na temat śmiertelności po operacji serca, wyrażając obawy związane z ograniczonym czasem.
Gwiazda przeszła niedawno poważną operację serca w szpitalu Royal Brompton i od tego czasu czuje się lepiej, ale w niedawnym wywiadzie przyznała, że „nie wytrzyma długo”. Raporty lustrzane.
Rick (77 l.) od lat zmagał się z dusznością, zanim lekarze zdecydowali, że konieczna jest operacja, aby uratować mu życie. Przypomniał sobie kluczowy moment, kiedy jego lekarz stwierdził, że operacja jest konieczna ze względu na wyniki badania serca. „A potem, nieco ponad rok temu, powiedział: «Będziesz musiał przejść operację»” – wspomina Rick w swoim nowym wywiadzie.
Wypróbuj teraz MEN Premium za darmo… po prostu Kliknij tutaj Spróbować tego.
„Ale szczerze mówiąc, po operacji i wyzdrowieniu poprawa mojego stanu zdrowia napawała mnie optymizmem” – powiedział szef kuchni.
„Chociaż w moim wieku i biorąc pod uwagę normalne realia życia, nie wytrzymałbym dużo dłużej, myślę, że tak długo, jak będziesz zdrowy, będziesz nastawiony optymistycznie i będziesz cieszyć się życiem, tak się nie stanie”. Często myślisz o tym, jak mało życia ci pozostało.
Rozmawiam z „The Times”. Odnosząc się do wyników swojej restauracji Corniche, stwierdził, że pomimo zgłoszenia straty przed opodatkowaniem w 2022 r. w wysokości 347 000 funtów, firma pozostaje w dobrej kondycji. „To znaczy, to niedorzeczne” – powiedział. „Nie pamiętam, dlaczego mieliśmy ponieść stratę, ale tak się nie stało. To była po prostu część naszego biznesu. Zarabiamy pieniądze, ale, Crikey, , to teraz ciężka praca.”
Dodał: „Byliśmy pod presją ze względu na ceny gazu. Musieliśmy się zastosować.” [to a price] Na początku tego roku myśleliśmy, że postąpiliśmy słusznie, ale tak nie było. „Nie zbankrutujemy, ale to nie czas na zakładanie biznesu”.
Omówił także wyzwania związane z przyciąganiem utalentowanych szefów kuchni do restauracji: „Problem z restauracjami – jeśli nie jesteś osobą, która występowała w telewizji lub zdobyła gwiazdki Michelin – polega na tym, jak przyciągnąć młodych, utalentowanych ludzi, aby przyszli i pracowali dla ciebie” – powiedział. powiedział: „Na początku u mnie prawie 25 procent szefów kuchni było dobrych. A może reszta nie zostanie szefami kuchni i zajmie się takimi rzeczami, jak dosypywanie cukru do gotowanych ziemniaków, wiesz? To doprowadziłoby cię do szaleństwa.”
Mówiąc o swoim zachowaniu w kuchni, powiedział, że nigdy nie brał „odwetu” za złość okazaną w restauracjach. „Ale tak naprawdę to nie było tak, że byłem mściwy czy agresywny” – powiedział. „Zawsze przepraszałem, kiedy się zgubiłem. To było bardzo zabawne. Zawsze pamiętam, jak podchodziłem do szefa kuchni o imieniu Andy i chwytałem go, tylko dla niego by w ułamku sekundy prawie się uśmiechnąć” – powiedział. Zaraz się roześmieję.
„W moim CV jedna z kelnerek napisała, jaka jestem – nadal dla nas pracuje, co musi być dobrym znakiem. „Kiedyś doszło do staromodnego stanu, kiedy ludzie zamawiali mieszane sałatki” – powiedziała Nie lubił mieszanych sałatek, tej starej sałatki z pomidorami i ogórkami. Dlatego zrobiliśmy jednego po cichu, w pobliżu rogu, gdzie nie mógł widzieć.
Wieczór z Rickiem Steinem potrwa od 15 do 30 marca i rozpocznie się w Buxton w Derbyshire. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie rickstein.com/tour
Wypróbuj MEN Premium za darmo, klikając tutaj, aby zobaczyć reklamy, zabawne łamigłówki i nowe, fajne funkcje.
Więcej najciekawszych artykułów dzisiejszego dnia przeczytasz tutaj
„Ma skłonność do apatii. Rozwiązuje problemy. Miłośnik Twittera. Pragnący być orędownikiem muzyki”.
More Stories
Gwiazda Netflixa umiera nagle w wieku 41 lat na plaży, gdy przyjaciele składają tragiczne kondolencje „niesamowitemu aktorowi”
Sieć hoteli w Manchesterze zaprzecza odsprzedaży pokoi zarezerwowanych przez fanów Oasis
Dyrektor generalny BBC mówi, że nadawcy i skandale w programach telewizyjnych „zawiodły go” | BBC