Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Nowa książka kucharska oczyszcza popularne przepisy na rdzewiejące pasy

CLEVELAND, Ohio – „Nie myśl o kuchni Pasa Rust jako wegańskiej” – powiedziała Meredith Bangris. – To oksymoron.

Cóż, to już nie jest oksymoron, dzięki „Rust Belt Vegan Kitchen”, nowej książce kucharskiej zredagowanej przez Pangrace i wydanej przez Cleveland’s Rust Belt Publishing. Znajdziesz przepisy na dania takie jak Polish Boys, Cincinnati chili, pierogi, kulki z kiszonej kapusty i nie tylko, a wszystko to dostosowane do 100% wegetariańskich wersji.

Ale książka wykracza poza olbrzymie przepisy wschodnioeuropejskie północno-wschodniego Ohio i innych podobnych miast. Rust Belt Vegan Kitchen zawiera dziesiątki innowacyjnych przepisów na dania, takie jak ciasta z kozieradką, zachodnioafrykańska zupa orzechowa, tofu, picadillo z czarną fasolą i wiele innych.

Bangris, dyrektor kreatywna Longtime Belt, powiedziała, że ​​dostała przepisy od szefów kuchni Rust Belt i domowych kucharzy za pośrednictwem mediów społecznościowych. Został on zainspirowany wydaniem poprzedniej książki kucharskiej Belta, „The Belt Cookie Table Cookbook” pod redakcją Bonnie Toss.

„Myśląc o rozszerzeniu tematu Regional Community Cookbook, myśleliśmy o pomysłach i doszliśmy do wniosku, że podczas pandemii wszyscy gotujemy, mamy więcej czasu i możemy bawić się w dużo wegańskiego gotowania i gotowania. rzeczy od zera” – powiedział Bangris. Zwykle tego nie robię.

Godnym uwagi przykładem Pangrace był pierwszy dzień 2021 roku, kiedy przyrządziła wegetariańską wersję tradycyjnego noworocznego posiłku swojej rodziny: gołąbki, pierogi, papryka, puree ziemniaczane i makaron. Bangress, lat 45, niedawno przeszła na pełną dietę wegańską po tym, jak była wegetarianką od 16 roku życia.

Jednak Pangras chciała odtworzyć swoje tradycyjne rodzinne posiłki w wegańskiej formie – w taki sam sposób, w jaki jej babcia dawała jej opcje wegańskie, gdy była młodsza.

„Moja babcia robiła mi warzywne gołąbki. Zamiast drażnić się z nią na mój temat lub podawać mi sałatkę, robiła co w jej mocy, abym nadal czuł się mile widziany w jej kuchni, chociaż niekoniecznie było to coś, z czym się zgadzała, — powiedział Bangris.

READ  Firmy z Bostonu odczuwają wpływ nadchodzących wymagań dotyczących szczepionek - Boston News 25

Bangris powiedziała, że ​​jej noworoczne dania wegetariańskie były hitem. Udostępniła zdjęcia posiłku lokalnym grupom wegańskim na Facebooku, gdzie zaczęły się ożywione dyskusje na temat wegetariańskich wersji tradycyjnych posiłków.

Bangris zdał sobie sprawę, że może istnieć możliwość włączenia tych wersji botanicznych do książki.

„Rozmawialiśmy o zrobieniu Rust Belt Kitchen – zdefiniowanie kuchni Rust Belt jest bardzo interesujące” – powiedział Bangris. „Ale ponieważ nie jem mięsa, nie byłem zbyt zainteresowany tworzeniem książki, która zawierałaby prawdziwe kiełbasy, kiełbaski i inne rzeczy.”

Bangris powiedziała, że ​​nie chce polegać na swoich umiejętnościach kulinarnych. Odszukałam przepisy regionalnych szefów kuchni, aby podzielić się ich historiami na łamach „Rust Belt Vegan Kitchen”.

„Są tu różne rodzaje ludzi. To nie jest tak, że jesteśmy pełni tylko Europejczyków z Europy Wschodniej” – powiedział Bangris. „Wszystko, co zaczęło powracać, było naprawdę różnorodne. Są szefowie kuchni z meksykańskim dziedzictwem i szefowie kuchni, którzy przywieźli przepisy na soul food od swoich rodzin z południa. Różnorodność była naprawdę wielka.”

Wśród autorów jest wiele nazwisk, które Clevelanders rozpozna: właścicielka Borderline Café Kelly Wright, dyrektor generalny Vitamix Jodi Berg, muzyk bluesowy Austin Walken Kahn, właściciel Joe Buddha i szef kuchni Josh Ingram oraz autorka artykułów kulinarnych Beth Segal.

Oprócz pysznych przepisów, „Rust Belt Vegan Kitchen” dzieli się na początku książki rozdziałem poświęconym tworzeniu podstawowych artykułów spożywczych, sugestiom dotyczącym sprzętu i nie tylko, dla osób niezaznajomionych z kuchnią wegetariańską. Bangris powiedział, że ma na celu udostępnienie książki kucharskiej zarówno mięsożercom, jak i wegetarianom.

„To jest dla wszystkich i nie ma osądu” – powiedział Bangris. „Weganie mogą oceniać innych wegan, jeśli nie są 'wystarczająco wegetarianami’. Chciałem wziąć to wszystko i powiedzieć: 'Tak, to staje się coraz bardziej powszechne’”.

READ  Brian Cox opowiada o swoim ulubionym Jamesie Bondzie i o tym, jak zmieniły go filmy o Bourne'u | Wiadomości o sztuce i sztuce

Pangras zauważył, że diety wegetariańskie stały się bardziej popularne w Cleveland.

„Tu, w Cleveland, interesujące jest to, że nawet jeśli restauracja nie jest ściśle wegańska, teraz w menu są zwykle co najmniej dwie opcje” – powiedział Bangris. „Przebyłem długą drogę, odkąd byłem nastolatkiem”.

The Rust Belt Vegan Kitchen pojawi się o godzinie 17:00 w czwartek, 2 grudnia, wraz z przyjęciem z okazji premiery książki w Ready Set Coffee. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na beltpublishing.com.

Zrób skok w weekend i Udział Dla tygodnika cleveland.com „w CLE” Biuletyn e-mailowy, Twój niezbędny przewodnik po najważniejszych rzeczach do zrobienia w Greater Cleveland. Pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej w piątek rano — ekskluzywna lista rzeczy do zrobienia skupiająca się na najlepszych rzeczach weekendu. Restauracje, muzyka, filmy, sztuki widowiskowe, rodzinna zabawa i nie tylko. Wystarczy kliknąć tutaj, aby zasubskrybować. Wszystkie biuletyny cleveland.com są bezpłatne.