Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Jak usunąć swoje konto w przeglądarce lub na iPhonie

Facebook ucierpiał z powodu serii wycieków i naruszeń danych, a także licznych skandali związanych z prywatnością. Nikt nie będzie cię winił, jeśli zdecydujesz się usunąć swoje konto na Facebooku, oto jak to zrobić z przeglądarki lub iPhone’a.

Nikt nie może cię winić, jeśli masz wystarczająco dużo Facebooka. Firma była Zdobyć Nie dba o dane użytkowników, tak było Zhakowany Kilka razy i weź w tym udział Skandale dotyczące prywatności.

Dla wielu ludzi Najnowszy wyciek danych z Facebooka 500 milionów użytkowników było ostatnią kroplą. Facebook nie jest znany z tego, że dba o dane swoich użytkowników ani nie przeprasza, gdy coś pójdzie nie tak.

Wkrótce ujawni się również Facebook z nową funkcją Apple, która ma się wkrótce ukazać iOS 14.5Pomagać Tobie Powstrzymaj technologicznego giganta przed podążaniem za tobą Na Twoim iPhonie za pośrednictwem aplikacji i usług. Być może usunąłeś już Facebooka na swoim iPhonie; Zrobiłem to dawno temu.

Jak trwale usunąć swoje konto?

Usuń Facebooka za pomocą przeglądarki

Usunięcie Facebooka za pomocą przeglądarki jest łatwe. Najpierw zastanów się, czy chcesz zachować dane ze swojego konta na Facebooku, takie jak zdjęcia, czy też zapisać szczegóły, jeśli używasz Facebooka do logowania się na Oculus.

Publikowanie na Facebooku jest już przydatne Instruuje Opisuje, w jaki sposób możesz uzyskać swoje dane przed usunięciem konta.

Po pobraniu danych i przygotowaniu do usunięcia konta na Facebooku, przejdź do Ustawienia i prywatność> Ustawienia> Twoje informacje na Facebooku> Dezaktywuj i usuń> Usuń konto na stałe> Usuń konto.

Istnieje 30-dniowy okres „ochłonięcia”, więc jeśli chcesz, możesz zmienić zdanie.

I Viola. Żegnaj, Facebook.

Usuń Facebooka z iPhone’a

Jeśli wolisz używać swojego iPhone’a do usuwania Facebooka, jest to również proste. Po prostu przejdź do Ustawienia i prywatność> Ustawienia> Własność konta i kontrola> Dezaktywuj i usuń> Usuń konto.

Będziesz oczywiście musiał usunąć aplikację Facebook z iPhone’a i cofnąć wszystkie uprawnienia aplikacji. Będziesz także musiał zresetować swoją nazwę użytkownika i hasło we wszystkich aplikacjach, które używają Facebooka do logowania.

Usunąć lub nie usunąć Facebooka

To trudna decyzja, ponieważ usunięcie Facebooka jest bardzo trwałe i oczywiście tak będzie Pozbądź się Messengera bardzo. Aplikacja Instagram należąca do Facebooka również gromadzi wiele danych, więc najlepiej się ich pozbyć.

I to nawet bez myślenia o WhatsApp – również należącym do Facebooka, ale nie na tej samej maszynie danych co Facebook i Instagram – przynajmniej jeszcze nie teraz.

Jeśli trochę się wahasz, ale chcesz doświadczyć życia bez Facebooka, możesz oczywiście Tymczasowo wyłącz swoje konto. Ale uwaga: Facebook zachęci Cię do zrobienia tego zamiast usuwania, a to nie powoduje usunięcia Twojego konta ani danych z Facebooka.

Z drugiej strony jest to zdecydowanie sposób na wypróbowanie przed zakupem. Jeśli zdecydujesz się dezaktywować, a życie bez Facebooka, jak podejrzewasz, jest lepsze, możesz wrócić i usunąć swoje konto, gdy będziesz gotowy.

READ  Ktoś rozszyfrował przepis na kruche ciasto Teda Lasso z wydarzenia Spring Loaded firmy Apple