Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Biznes desek wędliniarskich rozkwitł podczas epidemii

Wyszukany talerz dań Honeyleaf. Zdjęcie dzięki uprzejmości Miodowych Naczyń.

Deski wędlin i serów zawsze były magnesem na wielkie przyjęcia. Jak na ironię, firmy tworzące fajne, godne Instagrama „tablice pasterskie” rozkwitły w tej pandemii, ponieważ ludzie szukali kreatywnych opcji jedzenia i sposobów na zabawę małych grup (lub po prostu siebie) w domu. Oto pięć firm w regionie DC na następne spotkanie lub letnią wycieczkę.

Pudełka na wędliny dedykowane do masła i burraty. Zdjęcie nadesłane przez Taylora Elko.

Masło i Burrata
Taylor Elko została złapana w biznesie Charcuterie podczas pandemii po tym, jak opublikowała swoje wyszukane, domowe kreacje na Instagramie. Elkow była byłym dyrektorem organizacji non-profit i zeszłego lata uruchomiła Buttercream & Burrata. Jej menu oferuje szeroki wybór rozmiarów z pięknymi talerzami dla wszystkich rodzajów klientów i okazji, od półmisków ślubnych po brunch. Na kameralny letni piknik dla dwóch lub czterech osób Ełków poleca mały talerz (65 USD), który zawiera do siedmiu serów, mięs, warzyw, owoców (zarówno suszonych, jak i świeżych), orzechów, oliwek i jednego. Ełków sprzedaje również mniejsze panele w okazjonalnych wyskakujących okienkach; Ich domowe wypieki można również kupić lokalnie na targu Foxtrot. Zamówienia można składać przez stronie internetowej.

CheezMD
Dla adwokat Melissy Scheer talerze z wędlinami to zabawny biznes, który łączy jej miłość do gotowania ze stylem. Shear oferuje konfigurowalne batony w różnych rozmiarach, w tym pudełko piknikowe, które serwuje do czterech (65 USD), zaprojektowane z serami dla smakoszy, wędlinami, herbatnikami, produktami sezonowymi, oliwkami, orzechami, suszonymi owocami, czekoladą i dipem. Osoby z większym budżetem, które chcą uczcić urodziny lub ważne wydarzenie, mogą zamówić „osobisty talerz”, na którym składniki są układane warstwami na wyciętym numerze. Uczy też opowiadania historii Lekcje osobiste lub wirtualne na pokładzie projektu. Zamówienia można składać przez stronie internetowej.

Eleganckie pudełko od Grazy Delicious. Zdjęcie dzięki uprzejmości Grazy Delicious

pyszne grazy
Absolwentka Howarda, Danita Foulkes, nie ma już swojej codziennej pracy jako konsultant biznesowy i wykonawca rządowy. Uwielbia kreatywnie projektować deskę do wędlin. Swoją firmę Grazy Delicious rozpoczęła zeszłego lata, specjalizując się w różnych skrzyniach, talerzach i stołach do wypasu. Na spotkanie do sześciu przyjaciół Folks proponuje albo średniej wielkości pudełko (80 USD) lub mały talerz (110 USD) zawierający mieszankę sera, wędlin, produktów sezonowych, orzechów, miodu, dżemu, past do smarowania i ręcznie robionych krakersów w wyjmowanym drewnianym pudełku lub tacy do ponownego użycia. Zamówienia można składać przez stronie internetowej.

READ  Wyjście Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej kosztowało miliard euro w polsko-brytyjskiej wymianie handlowej, mówią analitycy - The First News

LC Designs NYC
Chociaż firma powstała na Manhattanie, właścicielka Lauren Clark od czasu pandemii pracuje w Maryland, tworząc miski do pasz objętościowych, wirtualne warsztaty i zestawy do samodzielnego wypasu. Jej obecne menu obejmuje sześć rozmiarów talerzy i półmisek piknikowy (75 USD) dla dwóch do czterech wraz z trzema rodzajami sera, dwoma mięsami, krakersami, orzechami, suszonymi owocami, jadalnymi kwiatami, plastrem miodu, mandarynką i ulubionym — czekoladą malinową i pistacjową … Zamówienia można składać przez stronie internetowej.

Zdjęcie dzięki uprzejmości Miodowych Naczyń.

dania z miodem
Po ukończeniu Chef’s Academy w Londynie Julia Handzlik przeniosła się do stolicy, gdzie pracowała w Ambasadzie RP, zanim w lutym 2019 roku zaczęła przygotowywać dania z miodowych liści. Jej menu oferuje różne wielkości talerzy z jedzeniem podawanym na solidnych drewnianych deskach i ręcznie robione pudełka Handzlik z drewnem jest lokalnie pozyskiwany z Aleksandrii. Na pikniki Handzlik poleca mini półmisek pastwiskowy (120 USD) z niezbyt małym asortymentem siedmiu rodzajów sera, salami, oliwek, ziół, francuskiego chleba, krakersów, przypraw, orzechów, suszonych owoców, jagód, trufli i domowych hummus, tapnad z oliwek, marynowane papryczki, truskawki w czekoladzie, precle i domowa kamienna czekolada drogowa. Handzlik może również ustawić niestandardowe kosze piknikowe, wraz z kieliszkami do wina, nożami do sera i talerzami. Obrazy można zamówić przez Formularz kontaktowy na swojej stronie internetowej.

kolega redaktor

Melissa Santoyo dołączyła do Waszyngtonu w lipcu 2021 r. Jest wschodzącą studentką na Northwestern University, która studiuje dziennikarstwo i sztukę.