Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Sugar Lab kupuje swoją technologię, aby wprowadzić żywność drukowaną w 3D do głównego nurtu • TechCrunch

Sugar Lab kupuje swoją technologię, aby wprowadzić żywność drukowaną w 3D do głównego nurtu • TechCrunch

Pierwotny założyciel organizuje imponującą trasę koncertową wycenioną na 16 milionów dolarów i chce jeszcze raz wejść na rynek

drukowanie 3d Świat może być odciśnięty w betonie, plastiku, metalu i prawie wszystkim innym, co zaczyna się kleić i po pewnym czasie staje się twarde. Obejmuje to szereg różnych rodzajów żywności, wyjaśnia Sugar Lab. Firma była Pierwotnie przejęty przez 3D Systems w 2013 r., ale współzałożyciele Kyle von Haslen i Megan Bozeman postanowili zmienić kurs. Razem po raz kolejny pozbyli się firmy jej korporacyjnych mistrzów i starają się ją ponownie rozwijać – i Porzeczkowa drukarka 3D Firma sprzedaje – na własną rękę.

Firma dorosła na przyjęciu urodzinowym siostry Von Haselen i braku zwykłych naczyń kuchennych. Zhakował starą drukarkę 3D, aby wydrukować dekoracje do babeczek i od tego czasu ma misję robienia niezwykłych ciast i deserów. Firma opisuje to, co robi, jako „cyfrową piekarnię”, a wiele stosowanych technologii ma na celu uczynienie drukarek bezpiecznymi dla żywności – i zwykle nie jest to duży problem w przypadku większości zastosowań drukowania 3D.

„Natychmiast zdałem sobie sprawę, że drukowanie 3D za pomocą ekstrudowanego ciasta spożywczego było zbyt wolne i prymitywne, aby mogło zostać powszechnie przyjęte w świecie kulinarnym. Ta świadomość doprowadziła mnie do natychmiastowego przejścia na inny silnik druku 3D, w którym cienkie warstwy suszonego proszku spożywczego są ze sobą sklejane. Warstwa po warstwa przez wodę spływającą z głowicy drukującej – co pozwala na dokładne, szybkie i pełnokolorowe drukowanie 3D” – mówi von Haslen. „Ten wynalazek, obecnie nazywany drukarką 3D PORZECZKA, rozwiązuje fundamentalny problem w drukowanej w 3D przestrzeni jadalnej: masową adopcję”.

Egzotyczne i urocze kostki cukru z nadrukiem na zamówienie dla słodkiej i pikantnej wygranej. Kredyty obrazkowe: Porzeczki 3D

Nowa firma nabyła technologię druku 3D w maju, a teraz trwa wyścig, aby zebrać więcej pieniędzy i wprowadzić produkty na rynek.

READ  Wskazówki i odpowiedzi Quordle dzisiaj, w niedzielę, 4 lutego

Firma twierdzi, że jej drukarki są w stanie drukować w 3D złożone produkty spożywcze w pełnym kolorze, z możliwością skalowania produkcji dużych partii pysznych deserów. Drukarki mogą drukować różne składniki, w tym suszone owoce, warzywa, przyprawy i białka roślinne. W rezultacie firma ma to, co wydaje się być jedynym rozwiązaniem do drukowania żywności 3D na skalę komercyjną od NSF.

„To może zabrzmieć trywialnie, ale nasz sukces opiera się na prostej teorii projektowania, którą każdy szef kuchni zna na pamięć – piękne jedzenie jest kuszące, zabawne i zachęcające. Nasza drukarka 3D jest najlepsza w swojej klasie w produkcji pięknej żywności, ponieważ wykorzystujemy wszystkie obietnice projektowania 3D i drukowania 3D – w kolorze, dokładności i szybkości” – mówi von Haslen. „Osobiście staram się, aby ta nowa technologia była dostępna dla szefów kuchni na całym świecie. Kucharze są artystami do serca i rozumieją lepiej niż ktokolwiek, że dobrze zaprojektowane jedzenie może stworzyć zupełnie nowe doznania kulinarne.”

Firma zebrała 5 milionów dolarów, ostatnio z wyceną 16 milionów dolarów. Środki są wykorzystywane do odzyskania pełnej własności technologii i firmy oraz do rotacji operacji.

„Po tym, jak Kyle opracował własną kulinarną drukarkę 3D, firma 3D Systems szybko ją nabyła, ponieważ razem z nią połączyliśmy siły, aby stworzyć i prowadzić dział technologii kulinarnych, który zbudował drukarkę 3D CURRANT od podstaw. Opuściliśmy firmę 3D Systems w 2019 r., przy wsparciu naszą grupę inwestorów, aby założyć naszą firmę.I szybko staliśmy się największym nabywcą technologii druku 3D.Kiedy w tym roku pojawiła się możliwość nabycia technologii, wróciliśmy do naszej sieci inwestorów, którzy byli bardzo pomocni i wychowali kapitału na zakup całej platformy CURRANT 3D Printer” – wyjaśnia Megan Bozeman, COO w Currant 3D i Sugar Lab. „Jesteśmy bardzo dumni i wdzięczni, że mamy technologię z powrotem w rękach jej wynalazców i oryginalnych mistrzów. To dało nam pełną kontrolę nad naszą przyszłością. Drukujemy żywność 3D szybciej niż kiedykolwiek wcześniej, rozszerzając się na znacznie większą kuchnię komercyjną, w której w tym celu będziemy obsługiwać flotę drukarek przez ponad 20 lat. Kolejny rozdział szybkiego rozwoju, umożliwiający innym tworzenie własnych kuchni produkcyjnych 3D poprzez zakup naszych drukarek i materiałów eksploatacyjnych”.

READ  Utwórz „jednostkę recyklingu” z „odpadów poddanych recyklingowi”

Firma twierdzi, że jej ostatecznym celem jest przywrócenie żywności drukowanej w 3D z powrotem do jej „niezbędnej egzystencji”. Nie ma to na celu zastąpienia sposobu wytwarzania istniejących i lubianych potraw, ale danie szefom kuchni nowych uprawnień do próbowania i tworzenia nowych rodzajów żywności.

„Przyjęcie projektowania cyfrowego i drukowania 3D ma kluczowe znaczenie dla bezpieczniejszej i bardziej zrównoważonej przyszłości żywności” – mówi von Haselen. „Jeśli możesz pobrać nowy projekt 3D do regionalnej kuchni, wydrukować go w 3D i wydrukować w 3D na miejscu przy użyciu lokalnej siły roboczej i składników, możesz znacznie zmniejszyć nieefektywność starej produkcji żywności, która opiera się na transporcie składników na terenie całego kraju – niezależnie od tego, czy To fabryki”.