Po 36 latach zamknięto Ristorante Genovese w Orange, ulubione miejsce mieszkańców i drużyn sportowych, takich jak Rams, Ducks and Angels.
Nieruchomość zakończyła gwarancję 25 października i stanie się polskim stoiskiem z kiełbasą Jim’s Original, mówi Toni Genovese Walters z Villa Park. Walters pracowała w rodzinnej firmie przez dziesięciolecia, aż do ostatniego dnia, 6 grudnia 2020 r. Ograniczenia, które utrudniały prowadzenie działalności podczas pandemii, były głównym powodem zamknięcia, ale śmierć jej ojca z Genovese w kwietniu 2019 r., w wieku 91 lat , również grał w decyzji.
„Mój ojciec traktował wszystkich tak, jakby byli częścią jego rodziny, a bez niego nie byłoby tak samo” – powiedziała.
Al Genovese założył pierwotną lokalizację Santa Ana, Genovese Steakhouse, w 1947 roku ze swoimi starszymi braćmi Josephem i Michaelem. Została przemianowana na Genovese Restaurant, kiedy została przeniesiona do Orange w latach 50. XX wieku i została ponownie przemianowana na Ristorante Genovese, kiedy została wykupiona przez braci w 1984 roku.
Przez lata pozostała rodzinną restauracją, której prowadzeniem była żona Al’s Margie i ich dzieci. Czerwony sos był przepisem rodziny Margie, ich syn Chris był kelnerem przez wiele lat, a Walters pracował tam przez 36 lat.
W przytulnej jadalni znajduje się 18 stołów, czerwona skórzana budka, ceglany kominek, bar, pozytywki i mnóstwo pamiątek ze zdjęciami Elvisa, plecakiem na szczury i nie tylko. Pościel była zmieniana sezonowo, powiedział Walters, z czerwoną na okres świąteczny, czarną i pomarańczową na Halloween i tak dalej.
Jej ojciec uwielbiał chodzić po jadalni, witać gości i zawsze wydawał się mieć kilka gier dla rodzin jedzących z dziećmi. Genovese to także miejsce, do którego przyjeżdżają dyrektorzy drużyn sportowych, gracze i kibice, od baranów po kaczki i anioły.
Restauracja przybrała gwiezdny obrót, pojawiając się jako miejsce w filmie akcji Emerald Run z 2020 roku z Yancy Butlerem i Johnem Schneiderem. „Zrobili scenę w barze i było świetnie” – powiedział Walters.
Ale podstawą restauracji była długa lista ulubionych włoskich potraw, takich jak osso poco, dania z cielęciny, sernik i domowy minestrone, który był szczególnie popularny w sezonie grypowym. Długa lista nie może być uproszczona.
„Każdy miał swojego faworyta, więc nie mogliśmy ograniczyć menu” – powiedział Walters.
Rodzina Genovese zawsze była wdzięczna za stałego klienta, a Walters określił ją jako restaurację „pokoleniową”.
„Wszyscy widzieli mnie dorastającą w restauracji” – powiedziała. „Widziały, jak moje dzieci dorastają w restauracji, a moje dzieci zaczęły dorastać w restauracji. Wszyscy, którzy tam byli, w 1984 roku, kiedy otworzyliśmy, poznałem wszystkie ich rodziny, ożeniłem się i miałem dzieci. Więc tak, to było zdecydowanie pokoleniowy.”

„Fanatyk telewizyjny. Miłośnik internetu. Ewangelista podróży. Pragnący przedsiębiorcy. Odkrywca amator. Pisarz”.

More Stories
O’Rourke zrobił wrażenie na drużynie Blackcaps pierwszego dnia pierwszego testu na Sri Lance
Czy Razor ucieka się do taktyki lub taktyki? Jego wybory przeciwko Sydney są wątpliwe
Aktualizacje na żywo Blackcaps vs Sri Lanka: 1. test, dzień 1 w Galle