Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Co to jest „zrównoważony rozwój”?  „Regenerator”?  Czy modne diety ukierunkowane na zmiany klimatu to tylko nowa fala sygnałów cnót?

Co to jest „zrównoważony rozwój”? „Regenerator”? Czy modne diety ukierunkowane na zmiany klimatu to tylko nowa fala sygnałów cnót?

terminy takie jak „od mojego brataZyskuje nową uwagę korporacyjnej Ameryki, gdy młodzi konsumenci skłaniają się ku temu, co uważają za „zielone” diety.

radzi A. „Do 2030 r. nasze rutynowe wybory żywieniowe będą ukierunkowane na klimat”. Raport Z firmy konsultingowej Kearney. „Firmy, które pakują teraz, wygrają przyszłość żywności”.

sieci restauracji, np Tylko sałatkaI ChipotleI Chleb Panera leżą naklejki karbonowe na jedzeniu — a w przypadku Just Salad dodanie filtra „klimatycznego” w aplikacji.

Sieć supermarketów Fresh Market jest jednym z wielu prognostów żywności, którzy zadeklarowali „klimatyczne jedzenie”. górny trend na rok 2023.

Śledź najnowsze wiadomości i dyskusje polityczne dotyczące zrównoważonego rolnictwa, biomedycyny i innych „przełomowych” innowacji. Zapisz się do naszego newslettera.

„zrównoważony rozwój” Zjedz trochę mięsa, ale przefiltruj ich dietę przez pryzmat środowiska.

Tak samo jak „klimatarianie” i „klimatożercy”, którzy mają skłonność do niepokoju – to jedno stwierdzenie połóż to – „Nie tylko o pochodzeniu komponentów, ale także o roli, jaką te komponenty odgrywają w reagowaniu na zdarzenia klimatyczne spowodowane przez człowieka”.

„Regenivore” to najnowszy i najgorętszy plakat o jedzeniu w ostatnim czasie w The New York Times wspomniany.

„Nowe pokolenie chce żywności od firm, które aktywnie uzdrawiają planetę poprzez rolnictwo niskoemisyjne, surowsze zasady dotyczące dobrostanu zwierząt i sprawiedliwe traktowanie ludzi, którzy uprawiają i przetwarzają żywność” — twierdzi Kim Severson, autorka artykułów spożywczych w „Timesie”.

To jest fragment. Przeczytaj oryginalny post tutaj

READ  Krajobraz globalnych misji urologicznych po zamknięciu COVID-19: czy jesteśmy gotowi na ich powrót?