Nie ma lepszego sposobu niż długie, powolne gotowanie, aby uzyskać pięknie delikatne i delikatne mięso lub aromatyczne, pełne składników odżywczych warzywa. Powolne gotowanie jest bardzo proste – tak naprawdę polega na wymieszaniu razem kilku składników i odejściu – i jest to doskonały sposób na wykorzystanie tańszych kawałków mięsa lub warzyw korzeniowych, takich jak jarmuż lub brukiew.
Garnek do garnka lub jedna z wielu innych marek wolnowarów dostępnych na rynku sprawia, że powolne gotowanie staje się dziecinnie proste, zwłaszcza że możesz je zostawić w ciągu dnia, gdy jesteś poza domem, ale jeśli go nie masz, nie ma trzeba się spieszyć i kupić. Przepisy wolnowarowe z pewnością można dostosować do konwencjonalnego piekarnika (a niektóre z przepisów z tego tygodnia sugerują, jak to zrobić).
To nie jest nauka ścisła i warto trochę poczytać o dokładnych składnikach, których używasz, ale ogólnie ustaw piekarnik na 160°C i podziel czas pieczenia przez cztery dla niskich ustawień lub o połowę dla wysoki. Będziesz także musiał zwiększyć zawartość płynu w przepisie o 50-100% i użyć cięższego naczynia do zapiekania. Żeliwo jest idealne.
Jeśli lubisz kolacje rankingowe, skorzystaj z poniższego linku, aby zapisać się do naszego biuletynu Rankingowe kolacje, aby otrzymywać dodatkowe przepisy i poręczną listę zakupów na swoją skrzynkę odbiorczą w każdą sobotę rano.
Wolno gotowany kurczak maślany
dostarczone
Ganesh Wolno Gotowany Kurczak Maślany.
Zdobądź przepis tutaj
Wolno gotowany kurczak maślany jest bardzo popularny i gotuje się sam. To bardzo łatwe. Najlepsze jest to, że zawsze będziesz mieć resztki na następny dzień.
Garnek do warzyw Okra
Jeana Beltona
Garnek do warzyw Okra.
Zdobądź przepis tutaj
Długie, powolne podejście do tradycyjnej południowej okry – co za pyszny i łatwy sposób na przygotowanie posiłku. Mrożona okra jest łatwo dostępna w azjatyckich supermarketach.
Zimowa zupa z giczami jagnięcymi
Nicola Galloway / Waikato Times
Zimowa zupa z giczami jagnięcymi.
Zdobądź przepis tutaj
Ciesz się rozgrzewającą zupą z golonki dla duszy – idealnym posiłkiem przed kominkiem w zimową noc.
Papryka wolno gotowana
Emma Boyd
Papryka wolno gotowana.
Zdobądź przepis tutaj
uwielbiam chilli. To pyszne, komfortowe jedzenie i świetne danie, gdy trzeba nakarmić tłum.
Wolno gotowany gulasz z fasoli
Nicola Galloway
Wolno gotowany gulasz z fasoli.
Zdobądź przepis tutaj
Ta zupa to warstwy smaków, które łączą się ze sobą, tworząc jedną pyszną miskę fasoli.

„Fanatyk muzyki. Profesjonalne rozwiązywanie problemów. Czytelnik. Wielokrotnie nagradzany telewizyjny ninja”.

More Stories
Badania pokazują, że bogaci ludzie płacą mniej podatków w Nowej Zelandii niż w podobnych stanach
Indyjscy turyści przybywają do Nowej Zelandii, ale odsetek odmów wydania wiz pozostaje wysoki
Australijski zakaz fotografowania na siłowni wywołuje globalną kampanię przeciwko nagrywaniu treningów