Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Restauracja Salt Bay w Londynie osiągnęła 7 milionów funtów sprzedaży w ciągu pierwszych trzech miesięcy | branża hotelarska

The Londyn Salt Bae, gwiazda kuchni, która posypuje przyprawami, odnotowała sprzedaż w wysokości 7 milionów funtów w ciągu pierwszych trzech miesięcy.

Nusr-Et Steakhouse, outlet w Park Tower Hotel w Knightsbridge, znany z drogich towarów, takich jak stek tomahawk w złocie, również osiągnął 2,3 miliona funtów zysku przed opodatkowaniem w ciągu roku do grudnia, po tym, jak otworzył swoje drzwi dopiero pod koniec września. najpierw na konta złożone w Companies House Zgłoszone przez National.

Nusrat Gökçe, lepiej znany jako Salt Bae, zademonstrował swoją technikę solenia steków w filmie, który stał się wirusowym memem.
Nusrat Gökçe, lepiej znany jako Salt Bae, zademonstrował swoją technikę solenia steków w filmie, który stał się wirusowym memem. Zdjęcie: YouTube

Firma, kontrolowana przez turecką grupę Doğuş, powiedziała, że ​​restauracja „osiągnęła wyniki powyżej oczekiwanych”, pomimo wpływu wariantu Covid-19 Omicron na brytyjski przemysł hotelarski pod koniec zeszłego roku.

Wyniki mogą nie dziwić niedługo po otwarciu londyńskiego oddziału, Zdjęcie paragonu o wartości 1 812,40 £ Przy stole dla sześciu osób, w tym kanistrze Red Bulla za 1,40 funta za 11 funtów, szybko się rozprzestrzenił.

Londyńska placówka serii Salt Bae, opisana przez krytyka obserwatora Jaya Raynera jako „śmieszna restauracja”, kosztuje ponad 600 funtów za gigantyczny stek tomahawk i 40 funtów za burgera, przy czym najtańsza pozycja w menu, niektóre frytki ziołowe, kosztuje 9 funtów. Do fanów serialu podobno należą David Beckham, Leonardo DiCaprio i Prezydent Wenezueli Nicolas Maduro.

Diners jest częściowo przyciągany do szansy spotkania Salt Bay, tureckiego rzeźnika, który stał się sprzedawcą steków, Nusratem Gökçe, stojącym za marką, który zyskał ponad 40 milionów obserwujących na Instagramie, odkąd nagranie z nim w obcisłej, ciemnobiałej koszuli stało się popularne. Filiżanki dopełniają jego skomplikowany ruch podczas solenia steków.

Subskrybuj codzienną pocztę Business Today lub śledź Guardian Business na Twitterze w BusinessDesk

Grupa reklamuje pracę kelnerską za ponad 15 funtów za godzinę plus napiwki, ale to i tak mniej niż koszt deseru z baklawy w restauracji.

Doğuş posiada ponad 20 restauracji Nusr-Et na całym świecie, z czego około połowa w Turcji, gdzie po raz pierwszy uruchomiła sklep w 2010 roku. Grupa jest również właścicielem sieci burgerów Saltbae i cukierni Cafe di Dolce.

Nasr Nie odpowiedział na prośbę o komentarz.

READ  Nie ma darmowego lunchu, aby znacjonalizować firmę wodną, ​​mówi Lord Howard