Biegowelove.pl

informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

Jak opuścić obszar roboczy Slack

Slack jest powszechnie uważany za jedno z najpopularniejszych narzędzi do współpracy na rynku. Firma ogłosiła, że ​​ma łącznie 10 milionów aktywnych dziennie użytkowników w 2020 r., a liczba ta prawdopodobnie będzie nadal rosła. Dzięki Slack możesz łatwo uczestniczyć w spotkaniach, rozmowach na czacie i czatach wideo za pomocą zaledwie kilku kliknięć.

Slack ułatwia również udostępnianie plików i współpracę przy wielu projektach i tematach przy użyciu dostępnych integracji aplikacji. Jeśli jednak należysz do agencji współpracującej z wieloma zespołami, jesteś freelancerem lub osobą przechodzącą do następnego etapu swojej kariery, możesz na koncie mieć pewne obszary robocze, których już nie używasz.

Ustalenie, jak opuścić obszar roboczy Slack, może być nieco trudne dla początkujących, ponieważ proces różni się w zależności od tego, czy użytkownik jest częścią sieci Enterprise Grid. Oto kompletny przewodnik po wyjściu z obszaru roboczego Slack.

Co się stanie, gdy użytkownik opuści obszar roboczy Slack?

Pierwszym krokiem do opuszczenia miejsca pracy jest upewnienie się, że jest to właściwe rozwiązanie. Gdy użytkownik opuszcza obszar roboczy, jedynym sposobem na ponowne dołączenie jest zaproszenie od administratora. Skontaktowanie się z administratorem w celu poproszenia o zaproszenie może być trudne, jeśli nie masz jego adresu e-mail lub numeru telefonu. Z tego powodu Slack prosi użytkowników o upewnienie się, że na pewno chcą zostawić całą przestrzeń.

Gdy użytkownik opuści obszar roboczy Slack:

  • Wiadomości i pliki pozostaną w obszarze roboczym: opuszczenie obszaru roboczego nie usunie wszystkich dowodów, że użytkownik znajduje się w środowisku Slack zespołu.
  • Informacje profilowe pozostają: informacje profilowe osoby, takie jak imię i nazwisko, zdjęcie, adres e-mail, stanowisko i inne szczegóły, może usunąć tylko właściciel obszaru roboczego Slack.
  • Aplikacje zostaną wyłączone: aplikacje zainstalowane bezpośrednio przez użytkownika, który początkowo opuszcza obszar roboczy, zostaną wyłączone, ale w razie potrzeby właściciel może je ponownie włączyć.
  • Żadne inne obszary robocze nie zostaną naruszone: Wszystkie inne obszary robocze połączone z jednym kontem Slack powinny nadal działać normalnie.
READ  Earthmover wprowadzi narzędzia do zbierania danych petaskalowych w technologii klimatycznej z 1,7 mln USD przed budową • TechCrunch

Pamiętaj, że właściciele obszaru roboczego mogą go opuścić dopiero po przeniesieniu własności na innego użytkownika. Oznacza to, że opcja „opuść” może nie być dostępna dla tych, którzy posiadają własny obszar roboczy.

Zostaw miejsce pracy w organizacji sieciowej przedsiębiorstwa

Najłatwiejszym sposobem na opuszczenie obszaru roboczego na Slacku jest usunięcie się ze środowiska używanego przez Enterprise Grid Association. Jeśli firma ma subskrypcję Enterprise Grid, może utworzyć wiele obszarów roboczych, z których użytkownicy mogą łatwo opuścić i dołączyć.

Aby pozostawić obszar roboczy podłączony do sieci organizacji, wystarczy zalogować się do Slacka i kliknąć nazwę obszaru roboczego w prawym górnym pasku. Tutaj mogą wybrać „Opuść #workspacename”. Jeśli użytkownik nie ma możliwości opuszczenia programu, ponieważ nie ma subskrypcji Enterprise w toku, ta opcja nie zostanie uwzględniona. Oznacza to, że mogą potrzebować pomocy administratora, aby wyjść.

Użytkownicy Slacka mogą znaleźć administratorów na swoim koncie Slack, klikając „Osoby i grupy użytkowników” w aplikacji komputerowej. Możliwe jest filtrowanie użytkowników za pomocą zakładek po prawej stronie, aby znaleźć właścicieli i administratorów za pomocą Rodzaju konta.

Użytkownicy w organizacjach Enterprise Grid mogą również kliknąć nazwę obszaru roboczego i opcję „Dodaj obszary robocze”, aby znaleźć więcej obszarów roboczych związanych z ich działalnością, do których mogą poprosić.

Jak wyjść ze standardowej przestrzeni roboczej Slack

Slack odnosi się do pozostawienia standardowego obszaru roboczego jako „dezaktywacji” konta. Może to być trochę mylące dla początkujących, ale warto zauważyć, że dezaktywacja konta z jednym obszarem roboczym nie wpłynie na inne używane obszary robocze. Aby „dezaktywować” konto dla określonego obszaru roboczego, użytkownicy będą musieli zalogować się do Slacka i wybrać obszar roboczy, który chcą opuścić w lewym panelu. Następna:

  • Kliknij zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu strony.
  • Przewiń menu, aby wybrać „Profil i konto”.
  • Wybranie opcji „Profil” uruchomi katalog obszaru roboczego.
  • Kliknij opcję „Więcej” z trzema kropkami pod zdjęciem profilowym.
  • Wybierz „Ustawienia konta”.
  • Slack załaduje stronę ustawień konta w domyślnej przeglądarce użytkownika. Niektórzy użytkownicy mogą potrzebować ponownie zalogować się na swoje konto Slack, aby kontynuować.
  • Na stronie Ustawienia konta przewiń w dół do opcji Dezaktywuj konto i upewnij się, że przeczytałeś cały opis.
  • Kliknij przycisk „Dezaktywuj konto”.
READ  HTC Vive Pro 2 ujawnił: najpotężniejszy zestaw słuchawkowy VR?

Po kliknięciu Dezaktywuj konto, użytkownicy zobaczą komunikat ostrzegawczy z pytaniem, czy są pewni, że chcą dezaktywować. Kliknij przycisk „Tak, dezaktywuj moje konto”. Slack następnie wyświetla drugie powiadomienie, aby sprawdzić, czy użytkownicy są naprawdę pewni, że chcą dezaktywować. Kliknij pole wyboru „Tak, chcę dezaktywować moje konto”, a następnie przycisk „Dezaktywuj moje konto”.

Pozostaw wolne obszary robocze

O ile opuszczenie obszaru roboczego Slack jest stosunkowo proste dla osób należących do firmy z subskrypcją Enterprise Grid, to nie dotyczy to każdego użytkownika. Opuszczenie obszaru roboczego może być nieco skomplikowane dla standardowych użytkowników i może budzić pewne obawy ze względu na termin „dezaktywacja”.

Jednak użytkownik, który opuści obszar roboczy na Slack i „dezaktywuje” swoje konto w tym miejscu, nadal będzie mógł korzystać ze Slacka we wszystkich innych obszarach roboczych. Konta te nie mogą być jednak reaktywowane w dowolnym momencie. Właściciel lub administrator obszaru roboczego będzie jedyną osobą, która może przywrócić użytkowników do obszaru roboczego po jego opuszczeniu.

Pozostawienie starych obszarów roboczych Slack może być dla użytkowników doskonałym sposobem na uporządkowanie narzędzi do współpracy. Każdy, kto ma problemy z użyciem powyższych metod, powinien rozważyć skontaktowanie się z administratorem w celu uzyskania pomocy. Administrator może również bezpośrednio usuwać użytkowników z obszaru roboczego.